Performanţă se poate face şi cu băieţii „de la ţară“

Seniori

Prahova1Selecţionata de fotbal amator a Vrancei se află în faţa unei mari performanţe, calificarea în semifinalele fazei naţionale a „UEFA Regions Cup“, competiţie de fotbal care va da reprezentanta României la turneul european rezervat „amatorilor” . Vrâncenii au terminat la egalitate, 0-0, partida disputată împotriva selecţionatei Prahova – Muntenia pe Stadionul „Viorel Mateianu“ din Boldeşti (Prahova). În prima repriză, fotbal s-a jucat doar în primele 20 de minute, perioadă în care prahovenii Ciobanu şi Micu şi-au trecut în cont trei ocazii de gol, la două dintre ele remarcându-se portarul Aldea (minutele 7 şi 18).
De partea cealaltă, vrâncenii au fost periculoşi prin jucătorul de bandă dreapta Manu, de altfel cel mai bun om al oaspeţilor. Cel din urmă sportiv menţionat a fost la originea ocaziilor vrâncenilor şi în actul secund, care încă din debutul reprizei secunde şi-au arătat colţii. Mai întâi, Lechea l-a evidenţiat pe Toma cu o lovitură de cap din 6 metri (52), pentru ca deja amintitul Manu să izbutească un şut de la 30 de metri, puţin pe lângă vinclul drept (66).Prahova
După ratarea lui Ciobanu (52 – reluare din 10 metri, puţin peste poartă), la rampă a ieşit „mijlocaşul de buzunar”, prahoveanul Al. Tudorie, care a ratat două ocazii clare de gol, în minutele 76 – şut blocat de un adversar, mingea atinsă de portar loveşte bara transversală (76); şi 78 – reluare de la 11 metri pe lângă poartă, după o centrare venită din partea dreaptă de la Micu. Chiar dacă finalul „a fost încins”, cu ceva nervi, în cele din urmă meciul s-a încheiat aşa cum a început.

Prahova-Muntenia – Selecţionata Vrancea 0-0
Stadion: „Viorel Mateianu”, Boldeşti. Spectatori: circa 150.
Prahova-Muntenia: Toma – Bădicu (90 Mocanu), C. Ionescu, Petre, Zecheru – Bădu, Micu, Tudorie, Hromei (46 I. Ioniţă) – Ciobanu, Fl. Gheorghe (86 Al. Ioniţă). Antrenori: Decu Crîngaşu, Marian Ilie şi Dorinel Beznea.
Selecţionata Vrancea: Aldea – Smărăndoiu, I. Nistor (cpt), Fl. Nistor, Căpăţînă – Ciobotaru (46 R. Popa) (83 Bălosu), I. Vasile (56 Istrate), Crăciun, Manu – Corhană, Lechea. Antrenori: Orlando Şerbănică şi Octavian Bucătaru. Rezerve: Săvulescu, Pelin, Şotîrcă.
Arbitri: Marcel Paraschiv – Marius Constantin şi Mihai Ungureanu (toţi, din Bucureşti).

Unde joacă componenţii selecţionatei Vrancea în Superligă:
– Ionuţ Aldea la Voinţa Odobeşti,
– Lucian Săvulescu la Energia Vulturu,
– Costel Smărăndoiu la Energia Vulturu,
– Ionuţ Nistor la Energia Vulturu,
– Florin Nistor la Victoria Gologanu,
– Ionuţ Căpăţînă la Selena Jariştea,
– Florin Ciubotaru la Young Stars Panciu,
– Remus Popa la AS Suraia,
– Laurenţiu Bălosu la Voinţa Odobeşti,
– Ionuţ Vasile la Energia Vulturu,
– Ionuţ Istrate la Voinţa Cîrligele,
– Răzvan Crăciun la AS FC Unirea Focşani (liga a V-a),
– Ionuţ Manu la AS Suraia,
– Nicuşor Corhană la Energia Vulturu,
– Dănuţ Lechea la Young Stars Panciu,
– Alexandru Pelin la Şoimii Mirceşti (liga a V-a),
– Alin Şotîrcă la Energia Vulturu,
– Sergiu Sava la Selena Jariştea,
– Marian Liciu la Voinţa Odobeşti.
Antrenori: Orlando Şerbănică (Energia Vulturu) şi Octavian Bucătaru (Selena Jariştea).

Rezultatele grupei a II-a:
Vrancea – Prahova 0-1,
Tulcea – Vrancea 2-5,
Tulcea – Prahova 0-3.
Prahova – Vrancea 0-0.
Partida Prahova – Tulcea a fost amânată, iar Vrancea – Tulcea se dispută miercuri, 6 noiembrie (ora 14.00), pe Stadionul Milcovul din Focşani.

Clasament:
1. Prahova 3 2 1 0 4-0 7p
2. Vrancea 3 1 1 1 5-3 4p
3. Tulcea 2 0 0 2 2-8 0p.

Din cele trei grupe se vor califica, pentru semifinale, primele clasate, precum şi cea mai bună echipă de pe locul doi (conform clasamentului), apoi vor urma semifinalele. Câştigătoarele celor două semifinale se vor califica în finala care se va disputa în data de 23 noiembrie, ora 14.00, în organizarea Federaţiei Române de Fotbal, la baza din Buftea sau Mogoşoaia.Ph

Preşedintele AJF Vrancea este mândru de echipa sa

Delegaţia vrânceană în oraşul prahovean a fost condusă de preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vrancea, Dan Dumitru. După joc, acesta şi-a felicitat jucătorii pentru evoluţie. „Prahova este cunoscut ca fiind judeţul cu cel mai puternic fotbal din ţară, un judeţ cu foarte multe echipe care au bugete net superioare faţă de media ţării. La Boldeşti am asistat la un meci care s-a ridicat cel puţin la nivelul unei partide din Liga a-III-a. Reprezentativa judeţului Vrancea a evoluat de la egal la egal şi a confirmat faptul că Vrancea are jucători talentaţi care pot face faţă cu brio unei competiţii de nivel superior. Parcursul selecţionatei în acest campionat arată faptul că Superliga Vrancei este o competiţie de valoare, cu un nivel foarte ridicat. În condiţiile în care această selecţionată a fost constituită din jucători care nu au evoluat niciodată la nivelul ligii a-III-a şi mai ales a faptului că selecţia jucătorilor a fost făcută numai din rândul celor care au dorit să participe, deci nu am etalat chiar cea mai bună echipă, consider că jucătorii merită încă o dată felicitaţi pentru dăruirea şi felul în care s-au comportat. Mă aştept în continuare la un parcurs bun în UEFA Regions Cup şi, de ce nu, chiar la calificarea la turneul final din Franţa. Până atunci trebuie să rămânem concentraţi pentru ultimul meci, cel cu reprezentativa judeţului Tulcea, care va avea loc miercuri, 6 noiembrie, pe stadionul Milcovul, victoria la orice scor asigurând echipei noastre calificarea în semifinalele competiţiei, acolo unde sunt deja calificate judeţele Alba, Prahova şi unde se va califica câştigătoarea meciului dintre Braşov şi Dolj. Mă bucur nespus de mult că în ciuda problemelor cu care se confruntă în aceste vremuri fotbalul vrâncean, aceşti jucători, în marea lor majoritate tineri, sunt atât de aproape de o performanţă remarcabilă încă de la debutul în această competiţie. O victorie cu tulcea ne duce în semifinale. Nu depindem de niciun rezultat, suntem la mâna noastră şi am toată încrederea că putem face mult mai mult. Miercuri, contra Prahovei, am fost o echipă competitivă şi am reuşit să acoperim foarte bine toate compartimentele. Felicitări jucătorilor care au arătat că fotbalul vrâncean nu este cu nimic mai prejos decât cel prahovean care este cunoscut ca un judeţ cu foarte multe echipe şi în acelaşi timp cu fotbal de calitate“, a spus preşedintele AJF Vrancea, Dan Dumitru.