Vrancea- „Fotbal si feminintate”

Grassroots
feminin gugesti
Fotbal fete Gugesti

Timp de patru saptamini, sub coordonarea Asociatiei Judetene de Fotbal Vrancea s-a derulat proiectul “Fotbal si Feminitate”, la care au participat peste 470 de eleve din judet, la cele doua categorii de varsta, U 12 si U 14. Fetele s-au declarat incintate de faptul ca au reusit sa joace fotbal la cele patru turnee zonale, ce au avut loc la Focsani,Adjud,Gugesti si Panciu.

Fotbal Fete Adjud
Fotbal Fete Adjud

Apoi, cele mai bune jucatoare au fost selectionate si au participat la turneul final ce a avut loc la Focsani. Scopul acestui proiect a fost descoperirea jucatoarelor care vor alcatui in viitor echipe de fotbal feminin care vor participa in toamna la campionatul selectionatelor judetene. Cele mai talentate jucatoare au fost selectionate in urma desfasurarii ultimei faze a competitiei. Implementarea proiectului a adus bucurie in rindul fetelor, care au putut face miscare si au descoperit tainele unui sport considerat pina acum citiva ani destinat doar baietilor. Multe dintre paritcipante au aratat reale calitati tehnico-tactice si au demonstrat ca fotbalul este si pentru doamne si domnisoare. Cele mai bune jucatoare din cadrul proiectului au fost preamiate la final si vor merge intr-un stagiu de pregatire la Costinesti, in aceasta vara.

Zona Fotbal fete Focsani
Zona Fotbal fete Focsani

In urma derularii celor 109 meciuri, la U 12 pe podium au urcat Panciu, Gugesti, Focsani, iar la U 14 Panciu, Adjud, Gugesti. Toti profesorii care s-au implicat au intrat de asemenea in posesia certificatelor de participare si a cadoului personalizat de la UEFA. Primele trei clasate au primit din partea organizatorilor, cupe, medalii si diplome, dar si echipament sportive.Mai multe imagini foto/video puteti gasi si pe pagina de fagebook a AJFVrancea disponibila AICI

 

„Vrancea Fotbal Festival”

Premiere
Grassroots Day Panciu

Concomitent cu proiectul “Fotbal si Feminintate”, AJF Vrancea a organizat si Vrancea Fotbal Festival, un poiect realizat impreuna cu clubul CSM Focsani. 24 de echipe au organizat Grassroots Day in 21 mai dupa care au participat la patru faze de zona. Actiunea a avut drept scop selectarea celor mai buni jucatori din judet, nascuti dupa 1 ianuarie 2002. Jocurile si concursurile de fotbal pentru copii de sub 12 ani(nascuti dupa 01-01-2002) au avut loc in fiecare localitate cu echipa afiliata la AJF Vrancea. Proiectul a avut scop identificarea posibililor participanți si formarea de echipe in vederea participarii intr-un campionat de minifotbal. Au avut loc patru zone, dupa cum urmeaza: Zona1 Gugesti-Zona 2 Suraia –Zona 3 Panciu-Zona 4 Adjud. La Vrancea Fotbal Festival s-au desfasurat semifinalele intre Panciu – Odobesti si Suraia – Gugesti. Suraia si Panciu au ajuns in finala, prima echipa cistigind cu 2-0. Au participat cele patru selectionate alese dupa turneele de zona ce au avut loc la Suraia, Gugesti, Panciu si Odobesti. Cele 24 de echipe participante la proiect au primit echipament si mingi de joc. Ansamblul Tara Vrancei a sustinut un concert, iar festivitatea de premiere, facuta de AJF Vrancea a fost onorata de toate echipele participante. Cu aceasta ocazie au fost premiate si echipele de juniori C – LPS Focsani si Juniori D si E – CSM Focsani, campioane judetene in acest sezon. Au primit premii si golegeterii campionatului la aceste categorii. Spectacolul s-a incheiat cu un foc de artificii in momentul premierii campioanelor. Cu aceasta ocazie au fost acordate 24 de rinduri de echipamente de joc a cate 17 bucati fiecare, 200 de mingi, 10 plachete, 500 de diplome, 200 de medalii tuturor echipelor inscrise in competitie.