Derby-ul Superligii Altdorf Tehnik, prilej de ajutorare pentru un tinar de 22 de ani

Seniori

BANERE-PATRATE ajfConducerea clubului de fotbal Victoria Gugesti va dona toate incasarile de la partida de duminica din cadrul Superligii Altdorf Tehnik unui tanar care are nevoie de o interventie chirurgicala delicata la ochi. Cum la derby-ul cu Euromania Dumbraveni sunt asteptati cateva sute de fani, din ambele comune, organizatorii spera sa stranga o suma de bani consistenta ce va fi donata lui Romica Pupaza. Cei care vor veni la meciul de duminica vor putea oferi o suma, cat de mica, pentru tanarul de 22 de ani, care risca sa-si piarda definitiv vederea. Partida va incepe la ora 11.00. Dupa numeroase controale in tara si in strainatate, unde doctorii nu i-au dat nicio sansa pentru a putea vedea din nou, o speranta vine de la o clinica din Thailanda, pentru o interventie cu celule stem. Tanarul are nevoie de ajutorul nostru pentru a putea vedea din nou viata in culori.

filesAceasta este povestea tanarului care si-a pierdut vederea

Numele meu este Pupaza Romica, am 22 de ani, locuiesc in comuna Gugesti, judetul Vrancea. Ca fiecare dintre voi, am si eu povestea mea, doar ca a mea este mai tragica, de fapt viata mea este plina de tragedie, dar sa trecem la adevaratul motiv pentru care am inceput sa va scriu: pana in anul 2006 am crescut ca orice copil normal, bucurandu-ma de frumusetile copilariei pana intr-o zi cand, la scoala fiind, am observat ca intampinam dificultati la citirea scrisului de pe tabla, eu pe atunci stand in ultima banca. Initial, am crezut ca doar mi se pare. Zilele treceau, iar treaba asta tot persista, pana cand am decis sa ma duc la oftalmolog.

Pentru ca problema se inrautatea, a ajuns si in strainatate

Ajuns acolo, a trebuit sa citesc literele de pe un panou, le-am citit pe toate, inclusiv ultimul rand cu cele mai mici litere, dar putin mai dificil, apoi am fost examinat la diferite aparate, verdictul final fiind ca nu am nicio problema, ca nu imi trebuie ochelari si ca este o problema temporara. Intors la scoala, aceleasi dificultati in citirea scrisului. Am inceput sa ma mut dintr-o banca in alta, pana am ajuns in prima banca. Vazand ca nu se schimba nimic, am decis sa ma duc la un control mai amanuntit la Bucuresti. Medicii de acolo mi-au spus ca nervii optici imi sunt atrofiati si ca nu exista nicio sansa de recuperare, dar m-au asigurat ca vederea mea va ramane la acest stadiu, adica, ma pot descurca singur. Timpul trecea, iar campul vizual mi se tot ingusta. Am inceput sa fac naveta saptamanal la Bucuresti pentru investigatii, umbland dintr-un spital in altul, peste tot acelasi verdict de atrofiere bilaterala de nerv optic, dar fara a se sti cauza. Vazand ca in tara nu se poate face nimic, am decis sa imi fac niste controale mai amanuntite in strainatate, incepand cu Italia, dar la toate spitalele din aceasta tara mi s-a oferit acelasi verdict ca si in tara, fara a se cunoaste cauza. Apoi a urmat Belgia, apoi Anglia, dar primeam aceleasi raspunsuri descurajatoare, spunandu-mi ca nu exista nicio sansa vreodata de recuperare.

Speranta vine din Thailnada

Eu, fiind un luptator, nu m-am dat batut si am ajuns la Spitalul ACIBADEM din Turcia, unde am si primit un raspuns clar referitor la boala mea. Aceasta se numeste Leber, o boala ce ataca nervii optici, ceea ce a si facut, in prezent, eu mai percepand doar lumina si cateva puncte neclare. Cand deja ma resemnasem ca voi ramane asa, am descoperit o speranţa la o clinica din Thailanda, aceasta fiind singura din lume care ofera un pachet complex de celule stem care regenereaza nervul optic, incluzand 8 injecţii cu celule stem si alte terapii de vindecare, costul total ridicandu-se la 25.000 $, bani de care eu nu dispun. Lumina pentru mine costa 25.000 $. Pentru voi cat costa?

Cine doreste poate depune bani in urmatoarele conturi : RO24RNCB0267127745580007 (RON),
RO94RNCB0267127745580008 (VALUTA),
TITULAR CONT: ROMICA STELIAN PUPAZA