Georgiana Onea a marcat un gol şi priveşte cu optimism după mobilizarea făcută de lumea sportului

Stiri

3.000 de lei au adunat spectatorii prezenţi duminică la meciul din cadrul Cupei României dintre Măgura Bacău şi FC Oneşti pentru ajutorarea Georgianei Onea. La aceste donaţii făcute pe stadionul municipal din Adjud, se adaugă cele ale unor oameni de afaceri din zona Adjudului, care au adunat la rândul lor o sumă consistentă de bani. Georgiana Onea a participat și chiar a jucat câteva minute la echipa din Onești, reușind să înscrie un gol. A fost organizată şi o licitaţie pentru zece mingi de fotbal. În tribune a fost prezentă şi o frumoasă galerie băcăuană, care i-a strigat în mai multe rînduri numele Georgianei. Georgiana Onea are 17 ani și este din comuna Păunești.

De loc din comuna Paunești Georgiana a ales sa practice în continuare fotbalul de performanță la clubul FC Onești, club care are secție de fotbal feminin. Pe data de 7 Mai 2017 în timpul  meciului FC Onești-Venus Maramureș, Georgiana a fost lovită la gleznă.Georgiana nu a mai putut continua activitatea fotbalistică, unii medici spunând că e doar o entorsă și va trece.După trei luni medicul chirurg din spitalul municipal descoperă ca Georgiana are tumoare în acel loc indicând să se opereze. După mai multe consultații în București s-a constatat durerosul adevăr ,”cancer osos”,adică în termenul medical ”Sarcomul Eweng”.  Toţi cei prezenţi la evenimentul de la Adjud au remarcat optimismul Georgianei şi au încurajat-o pentru a trece peste aceste momente grele. Partida de duminică s-a încheiat cu scorul de 8-1 pentru Măgura Bacău.

AJF Vrancea va organiza împreună cu DJST Vrancea pe data de 9 Decembrie 2017 un trial între Echipele Steaua București, Unirea Focșani și Dinamo București generațiile anilor ‘95 .Toate încasările vor fi donate familiei pentru ca Georgiana sa câștige și acest meci să rămână în continuare Campioana Noastră. Rugăm pe cei cu suflet mare să ni se alăture acestei campanii de ajutorare. Orice ajutor este binevenit fie de la agenți economicifie de la persoane fizice .Cine dorește să ajute și are posibiltate, o poate face în contul deschis pe numele mamei, Onea Mariana Lăcrămioara la Banca Transilvania RO69BTRLRONCRT0424008501. De asemenea, s-a demarat o licitație deschisă pentru tricourile unor sportivi de marcă, precum cel al fotbalistului ieșean Andrei Cristea și cel al celebrei handbaliste Cristina Neagu. De asemenea, ar putea fi licitate tricourile lui Nicolae Stanciu, Costel Pantilimon sau din finala Cupei României la fotbal, câștigată de FC Voluntari. Câștigătorii licitației vor fi cunoscuți pe 8 decembrie, la finalul Cupei Municipiului Adjud la Minifotbal.