Programul Superligii Vrancei s-a stabilit la Adunarea Generală de la CJ Vrancea

Stiri

Joi seara, la Sala Mare a Consiliului Județean a avut loc Adunarea Generală a AJF Vrancea. La întâlnire au participat președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, mai mulți primari ai localităților ce au înscris echipe în Superliga Vrancei la fotbal, delegați ai celor 16 formații ce vor participa în campionat, dar și Adrian Crețu, administratorul public al județului Vrancea și Cristi Irimia, consilier al președintelui Cătălin Toma. În sala de ședințe a Consiliului Județean Vrancea a avut loc tragerea la sorți și ședința tehnică a Superligii Vrancei la fotbal. ”Așa cum le-am transmis și delegaților echipelor de fotbal din județ, instituția pe care o conduc va fi un partener pentru cei care activează în sport. Vrancea are campioni, are oameni dedicați, are primari care se implică pentru a susține sportul și îmi doresc, în calitate de președinte al CJ, să dezvoltăm acest județ, inclusiv prin sprijinirea fotbalului”, a fost mesajul lui Cătălin Toma, președintele CJ Vrancea.

Meciurile din cadrul Superligii Vrancei se vor desfășura cu respectarea protocolului medical in vigoare. În acest sens, președintele AJF Vrancea, Dan Dumitru a anunțat că echipele participante vor primi un număr de 2.000 de teste rapide, ce au fost achiziționate în urma unei sponsorizări. Cele 16 echipe participante au primit în mod egal testele rapide pentru testarea juucătorilor ce nu sunt vaccinați sau au trecut de vârsta de 18 ani. Fiecare echipă va fi obligată să aibă la meciurile disputate tabele cu jucătorii testații negativ sau vaccinați anti-Covid.

Cele 16 echipe participante au fost împărțite în două grupe:

Grupa A: Prosport Focșani, CS Jariștea, Tractorul Nănești, CSM Adjud 1946, Dinamo Tătăranu, CSM 2 Focșani, FC Panciu și Victoria Gugești;

Grupa B: Voința Sihlea, ACS Homocea, Siretul Suraia, CSC Dumbrăveni, Trotușul Ruginești, Sportul Ciorăști, FC Mărășești și Inizio Focșani.

Tot astăzi s-a stabilit și programul primei etape. Meciurile se vor desfășura sâmbătă, 11 septembrie, și duminică, 12 septembrie, după următorul program:

În Grupa A vor avea loc meciurile:

Prosport-Victoria Gugești (marțea sau miercurea viitoare ora 17.00)

CS Jariștea-FC Panciu (duminică, ora 11.00)

Tractorul Nănești-CSM 2 Focșani (amînat pentru o dată ulterioră)

CSM Adjud-Dinamo Tătăranu (sâmbătă, ora 17.00)

În Grupa B au loc meciurile:

Voința Sihlea-Inizio Focșani (duminică, ora 11.00)

ACS Homocea-FC Mărășești (sâmbătă, ora 17.00)

Siretul Suraia-Sportul Ciorăști (duminică, ora 11.00)

CSC Dumbrăveni-Trotușul Ruginești (sâmbătă, ora 17.00).

În play-off se vor califica primele patru echipe din fiecare grupă. Ultimele patru clasate vor juca în play-out. Rezultatele directe dintre echipele calificate se vor menține în faza a doua a campionatului, unde se vor juca opt etape, doar cu adversari din grupa opusă. Se vor desfășura un număr de 22 de etape. Toate echipele au obligația de a înscrie câte o formație de juniori. Cele care nu vor avea juniori nu vor avea drept de participare în play-off, acolo urmând a ajunge următoarea echipă din clasament ce îndeplinește acest criteriu. Pe parcursul campionatului, echipele gazdă au dreptul de a alege ziua de disputate a meciurilor, sîmbăta sau duminica. Formațiile ce au stadioane cu instalații de nocturnă au dreptul de a programa meciurile la lumina reflectoarelor fără acordul echipelor oaspete.

Au fost afiliate cluburile CSM Adjud 1946, FC Mărășești, Voința Sihlea, Estera Țifești.

Au fost dezafiliate cluburile Foresta Gugești, Flacăra Urechești, Voința Cîrligele, Progresul Focșani, Sporting Focșani, FCM Adjud, ASS Victoria Pufești, Mausolelul Mărășești, Gloria Răcoasa, Șoimii Mircești, Victoria Vînători, Voința Răstosaca și CFT Juventus Focșani.

Membrii Adunării Generale au votat mărirea baremurilor de arbitraj în competițiile de copii și juniori astfel: Juniori A, B, C, – 50 lei/arbitru, juniori D , E si copii – 30 lei/arbitru.